post

Yoga för alla

Det har antagligen inte undgått någon, vår tids största trend inom wellness och hälsa – Yoga. Fler och fler hittar en yogastil som passar dem och det dyrkas som aldrig förr.

Att dyrka yoga i någon form blir för många en hel livsstil. Man åker iväg på yogaresor, yogafestivaler och deltar i vanliga yogatimmar. Och naturligtvis ska man ha den rätta utrustningen för ändamålet. Men vad är det egentligen man behöver för att dyrka yoga?

Yogamattan

En yogamatta är inte bara ett liggunderlag. Beroende på vilken yogaform du föredrar, finns många olika typer av yogamattor att välja bland; ekologiska, tjocka och tunna. Den ska ge dig ett bra grepp, inte bli hal när du svettas och vara skön att ligga på, så att du kan koncentrera dig på yogan, utan distraktioner. Det finns flera varianter på yogalove.se. Hur mycket man är villig att betala är ju upp till en själv, men här gäller det samma som med så mycket annat – pris och kvalitet följs åt.

Yogakläder

Att dyrka yoga är för många en fysisk träning för att komma i form och må bättre. När man dyrkar en form av fysisk träning är det viktigt att ha passande kläder, som andas och sitter bekvämt. För en del gör det inte något om man ser bra ut också. Eftersom yoga ofta innebär stretchövningar och ibland svåra positioner, så är valet av byxor extra viktigt. Yogalove har ett bra sortiment för detta ändamål. Klicka här för urvalet av yogabyxor.

Yogaresor

Många tycker att det bästa sättet att dyrka yoga på är att åka på en yogaresa till en så kallad retreat. Det har blivit så populärt att det idag finns ett hav av olika yogaresmål både i europa och resten av världen. På en yogaresa finns inga störande element och allt handlar om att slappna av och hitta balans i livet. Ett bra sätt att ladda batterierna på.

DVD

Inte alla har dock möjlighet eller tid att åka på en yogaresa. Man har kanske inte ens tid att besöka yogacentret på en bestämd tidpunkt. Vi lever stressiga liv och ibland kan det vara skönt att göra yoga precis när man känner för det. Då kan det vara behändigt med en DVD som guidar dig genom yogapasset.

Annat till yoga

Förutom de saker som nämnts, så finns det massor av annan yogautrustning och prylar som hör ihop med yoga och den livsstil det innebär. Smycken, mat, rökelse, meditationskuddar, musik, doftljus… Listan kan göras lång. Så känner du för ett avbrott i vardagen eller att svettas lite, pröva yoga. Det är för alla.