post

Spännande lopp för löpning och gång 2018

Sugen på nya utmaningar i ditt tävlande? Söker du nya miljöer för att få mer inspiration i din träning? Vill du bli mer komplett som löpare? Vill du uppleva fascinerande platser tillsammans med tusentals andra som liksom du älskar att träna?

Om du har sprungit Lidingöloppet eller Göteborgsvarvet samt något eller några av de hundratals millopp som avgörs i Sverige varje år kanske du söker en ny utmaning. Här bjuder vi dig på lite inspiration till lite mer unika lopp runt om i världen.

Etape Köpenhamn

Fem kvällar med löpning i olika delar av den danska huvudstaden, det är vad Etape Köpenhamn handlar om. Den totala sträckan motsvarar ett maraton, men den är uppdelad på fem etapper som mäter mellan 5-12 km. Det går också alldeles utmärkt att promenera sträckorna för att på så sätt få en optimal sightseeing i Köpenhamn. Om du tänker avverka maratondistansen i ett lite saktare mak kan det vara klokt att välja ett par sneakers av hög kvalitet i stället för löparskor. Du hittar ett stort utbud av högkvalitativa damsneakers i olika prisklasser bland annat hos Deichmann, se utbudet här.

Tromsö maraton

Tromsö, längst upp i nordligaste Norge, är hem för världens nordligaste maraton. Bara detta faktum är lite kittlande för dem som älskar löpning och udda utmaningar. Dessutom går loppet sommartid och det vid ett datum då midnattssolen lyser. Starten för Tromsö maraton går vid kl. 20:30 men eftersom solen inte går ned under horisonten är det som att springa i dagsljus oavsett hur lång tid man tar på sig! Om du inte känner att du orkar hela distansen finns också kortare distanser att välja.

Nijmegenmarschen

Nijmegenmarschen är ett elddop för den som upplever sig vara i alldeles exemplarisk form och är ute efter en utmaning utöver det vanliga. Marschen går av stapeln i Holland (så några uppförsbackar är det lyckligtvis inte tal om) och sträckan som ska avverkas är 16 mil. Alla mil ska dock inte vandras utan paus, utan marschen pågår i fyra dagar.

Fyra mil per dag låter kanske inte som så mycket, men det finns en liten detalj som försvårar. Den som vill fullfölja marschen på det traditionella sättet ska nämligen bära 25 kilo på ryggen. Om du antar utmaningen, se till att bära rejäla kängor på fötterna!

Bay to Breakers – San Francisco

Många motionslopp är lika mycket en social aktivitet som just ett lopp. Ingen annanstans är detta mer tydligt än i San Francisco där loppet Bay to Breakers arrangeras varje år. Bay to Breakers är nästan mer en enda stor fest än det är ett lopp där löparna mäter sina krafter mot varandra. Här är det fullt tillåtet att klä ut sig/klä upp sig och avverka de 12 kilometerna i nästan vilken fart man vill.