post

Bra saker att veta innan du beger dig iväg för Camping

Varje år är vi många som lämnar bekvämligheten av våra hem för att under en kortare tid ta oss tillbaka till vår mode natur och antingen sova i tält, husbil, eller helt enkelt under stjärnorna.

Det finns massor av anledningar till att ge sig ut på en hederlig gammaldags campingresa, från de fysiska hälsofördelarna då man brukar bli av med en del stress. (Vem behöver en Tempurpedic madrass när det finns en sovsäck?) För att en säker, bekväm och spännande upplevelse med moder natur. Även om du som vi tycker om att surfa runt på dagarna och kanske kika på vad www.zizzi.se har fått in för kläder, så bör du kolla in ditt nästa utomhusäventyr och fokusera på vilka kläder du ska köpa senare;

Gjort av naturen — Vad du behöver veta

Glöm stressbollar och att skrika i kudden: Bara att vara i närvaro av växter kan vara terapeutiskt i säg. Ordet ”biophilia”, termen för människans önskan att ansluta med naturen. (Japp, det är vetenskap!) Och camping är inte bara ett perfekt sätt att komma ut i naturen, det kan också vara bra för vår hälsa. Att vandra till en campingplats med solen som lyser sig stark på din hud kan ge en hälsosam dos av D-vitamin, plus promenader ger en lägre effekt träning som kan hjälpa bränna bort de där extra kilona som man önskat att man lämnade hemma.

Ta nu och bena ut — Din Handlingsplan

För att säkerställa en minnesvärd sejour med naturen och hålla dig från att åka på något otursamt, följ guiden nedan — perfekt för alla skogar!

Redskap: Räkna ut vad du ska ta baserat på hur mycket utrymme du har och hur länge du ska vara borta. Om du eller ni ska vandra till campingen, var medvetna om vikt och bulk — ingen vill kånka på en 50-kilos packning upp för ett berg! Håll dig till det absolut nödvändigaste och lämna fancy extrafunktioner för bilcamping.

Välj din packning: Välj en ryggsäck som baseras på hur lång tid vandringen kommer att vara. Volymen av din packning är mätt i liter, så tänk på det i förväg. Multi-dagars packningar är 60 till 80 liter, och är perfekta för två till fem dagars hike. Om du kör på en dagsvandring från en camping plats, är en liten dagspackning tillräckligt stor för dagliga aktiviteter och förnödenheter.

Sov tillräckligt gott

Glöm inte tält, sovsäck, liggunderlag (för extra komfort!), och kudde. Storleken på tältet beror på hur många människor som ska klämmas in. Och se till att det är väderbeständigt. Ett lättvikts ”tre-säsongs” tält är gjort för vår, sommar och höst och utformad för att hålla folk torra under lätta snöiga eller regniga förhållanden. Om du kör campingen på vintern, välj ett bergsklättringstält som tål hårdare väder.

Lägerelden: Om du planerar att överleva på smörgåsar i din ensamhet, ta med lite kol (för grill), braständare, trä, tidning, tändstickor, gasolspis, stekpanna, kastrull, bestick och koppar/skålar/tallrikar. Kontrollera alltid att se om platsen tillåter lägereldar, och använd eld-ringar om dessa är tillgängliga. Slutlige, håll sand och vatten i närheten i fall du snabbt behöver släcka elden.